II. Ulusal Resim Yarışması Ön Değerlendirme Sonucu Açıklandı!

II. Ulusal Resim Yarışması Seçici Kurulu değerlendirmesi sonucunda aşağıda adı ve soyadları yer alan katılımcıların eserleri ön eleme sonucu BAŞARILI olmuşlardır.

*Sıralama SOYADI sırasına göre yapılmıştır.

Ad Soyad
DENİZ YAPICI
ASMERA AZRA YIKILMAZ
YAREN ÖYKÜ YILDIRIM

İkinci aşamaya kalan eserler web sayfasındaki duyuru tarihinden itibaren en geç 20 gün içinde elden (Elden teslim saati: 10:30-16:00 arasıdır.) ya da kargoyla teslim edilecektir (Kargodaki gecikme ve kayıplardan kurumumuz sorumlu değildir.) Eserlerle birlikte katılım formu doldurularak. Okuduğunuz okuldan alınmış resmi imzalı mühürlü öğrenci belgesinin orijinali eser ile birlikte teslim edilecektir. Gönderilen bu eserler için ikinci aşama sonunda başarı, mansiyon ve sergileme belirlenecektir.

Önemli Hatırlatma: Eserler asılacak biçimde hazırlanmış teslim edilmeli yada gonderilmelidir !

Gönderim Adresi:

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi D-Blok Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Göztepe Kampüsü 34722 / Kadıköy - İstanbul +90 216 777 2741  +90 216 777 2601

2-ulusal-resim-yarışması-mockup-afis-brosur.jpg (266 KB)

2 ulusal resim yarışması afişi A3.pdf (2.19 MB) indirmek için tıklayınız.
2 ulusal resim yarışması katılım broşürü-A3.pdf (3.95 MB) indirmek için tıklayınız.

Yarışma bu yıl Malik Aksel, İlhami Demirci, Şinasi Barutçu anısına düzenlenmiştir.

Malik-AKSEL-İlhami-DEMİRCİ-Şinasi-BARUTÇU.jpg (114 KB)

Amaç: Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen yarışmanın amacı; Güzel Sanatlar Liselerinde öğrenim görmekte olan öğrencilerin çalışmalarını desteklemek, sergilemek ve öğrencileri teşvik etmektir. Yarışmada 3 esere başarı, 3 esere mansiyon ve yarışmada sergileme alan eser sahiplerine katılım belgeleri verilecektir.

Konu: Konu sınırlaması yoktur.

Teknik: Teknik serbesttir. (Sergilemeye hazır şekilde teslim edilecektir.)

Katılım şartları: Birinci eleme için; aşağıdaki ölçü ve tekniklerde yapılmış eserler web sayfasındaki form doldurularak, görseller yüklenecektir. Görsellerin ve katılım formunun web sayfasına son yükleme tarihi 10 Mart 2024’dür. Online katılım için http://rso.aef.marmara.edu.tr web sayfasından başvuru yapılacaktır.

İkinci aşamaya kalan eserlerin ilanı web sayfasında duyurulacaktır. İkinci aşamaya kalan eserler web sayfasındaki duyuru tarihinden itibaren en geç 20 gün içinde elden ya da kargoyla teslim edilecektir. Gönderilen bu eserler için ikinci aşama sonunda başarı, mansiyon ve sergileme belirlenecektir.

Sonuçlar web sayfasında ilan edilecektir. Katılımcılar, önceden herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş en çok 1 (Bir) eserle yarışmaya katılabilirler.

Yarışma seçici kurul üyelerinin birinci derece yakınları dışında tüm Güzel Sanatlar Liselerinde öğrenim görmekte olan öğrencilerin katılımına açıktır. Yarışmaya katılan resimlerin kısa kenarları 30 cm'den az, uzun kenarları 150 cm’den fazla olmamalıdır. Yarışmaya katılan resimlerin ön kısmında katılımcının kimliğini belirten ad, imza, simge vb. işaretler bulunmamalıdır. Böyle bir durum tespit edilirse, eser değerlendirmeye alınmayacaktır. Kargoyla gönderilen eserlerde oluşabilecek gecikmeler ve hasardan üniversitemiz sorumlu değildir.

Seçici kurul:
Mete AĞYAR Dr. Öğr. Üyesi
Onay AKBAŞ
Uğur AKBULUT Arş. Gör.
Vesile AYKAÇ Dr. Öğr. Üyesi
Sidar BAKİ
F. Evren DAŞDAĞ Prof. Dr.
Basri ERDEM Prof. Dr.
Saim ERKEN
Ümit GEZGİN Doç. Dr.
Melik İSKENDER Arş. Gör. Dr.
Ahmet Doğu İPEK
Yıldız YILMAZ KAÇAR Öğr. Gör.
Bahattin ODABAŞI Dr. Öğr. Üyesi
Mustafa ÖZEL
H. Avni ÖZTOPÇU Dr. Öğr. Üyesi
İnci KANARYA Öğr. Gör.
Şehnaz YALÇIN Prof. Dr.
Vural YILDIRIM Dr. Öğr. Üyesi

Değerlendirme: Seçici kurul ilk değerlendirmesini 20 Mart 2024, ikinci değerlendirmesini 30 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirecektir. Sonuçlar 9 Mayıs 2024 tarihinde Atatürk Eğitim Fakültesi web sitesinde duyurulacaktır. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı; ilk elemeyi geçen eserleri, etkinliklerinde, eğitim faaliyetlerinde, afiş, katalog, broşür ve web ortamı vb. her türlü tanıtım alanında kullanma, gösterme ve medyada yayınlama hakkına sahiptir.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı II. Ulusal Resim Yarışması ve Sergisi Ödül Töreni 16 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 15:30‘da Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Atatürk Sanat Galerisi’nde yapılacak olup, sergi 16-30 Mayıs 2024 tarihleri arasında açık kalacaktır.

Eserlerin iadesi: Sergilenen eserler ve diğer belgeler sergileme sonrası katılımcının tercihi doğrultusunda, belirtilen tarihler arasında elden ya da kargo ile teslim edilecektir. Kargo ile gönderilen eserlerde oluşabilecek hasar ya da kayıplardan üniversitemiz sorumlu değildir. Eserlerini elden teslim almak isteyen katılımcıların sergi bitimini takip eden 15 gün içerisinde eserlerini teslim almamaları durumunda, üniversitemiz eserlerle ilgili herhangi bir sorumluluğu kabul etmeyecektir. Şartnamede belirtilmeyen hususlarda veya tereddüt halinde seçici kurul kararları geçerlidir. Yarışmaya eser gönderen bütün katılımcılar, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar. Ödül, mansiyon ve sergileme alan tüm eserler sergi sonrası iade edilecektir. Ödül alanlar isterlerse resimlerini kurulması planlanan A. E. F. Sanat Müzesi koleksiyonuna bağışlayabilirler.

Eserlerin geri alınabileceği tarih: 1 Haziran - 15 Haziran 2024

2-ulusal-resim-yarışması-mockup-katılım-formu-2.jpg (223 KB)