Rota Karma Öğrenci Sergisi

Rota-1.jpeg (147 KB) Rota-2.jpeg (95 KB)

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı ‘’Rota’’ adlı karma öğrenci sergisine ev sahipliği yapıyor. 18 Mart 2024 tarihinde açılan sergi, rota ve eğitim kavramlarını bir araya getiriyor. Bu anlamda yönü hep geleceğe dönük aydın ve yaratıcı öğretmen adayları ve onlara yol gösteren eğitimciler bu rotanın belirleyicileridir.

Sergi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Anabilim Dalının resim ve seramik atölyeleri öğrencilerinin işlerinden oluşmaktadır. Seramik çalışmaları Prof. Dr. Evren DAŞDAĞ yönetimindeki seramik atölyesinde, ana sanat ve seçmeli sanat olarak bu dersleri alan öğrenciler tarafından, resimler ise Arş. Gör. Dr. Melik İSKENDER yönetimindeki Resim 2 Ana Sanat Dalı dersi öğrencileri ve mezunları tarafından üretilmiştir.

Seramik seçkisinde 2023 yılı mezuniyet işleri ve 2023-2024 Güz döneminde hazırlanan çalışmalardan oluşan 64 eser yer almaktadır. Seçkide seramik heykeller, enstalasyonlar, çağdaş anlatımlı kutu ve vazo tasarımları bulunmaktadır. Resim seçkisi ise atölyede yıllar içinde eserlerini atölyeden almayan öğrencilerin ve aktif öğrencilerin 72 çalışmasını bir araya getiriyor.

Sergi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Fatma Evren DAŞDAĞ’ın ve Arş. Gör. Dr. Melik İSKENDER’in konuşmasıyla açılmıştır. Açılışa Rektör Danışmanı Doç. Dr. Güssün GÜNEŞ, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Özgür K. Doğan, Dr. Öğr. Üye. Erol Süzük, Fak. Sekr. Erkan ÜNLÜ, öğretim elemanları, idari personeller ve öğrenciler katılmıştır. Sergi açılışı katılan öğrencilerin çalışmalarını davetlilere anlattıkları bir sergi turu ile devam etmiştir.

Sergi 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı Koridor Sergi Salonu’nda görülebilir.